Consumul de cafea poate reduce riscurile de cancer de col uterin

cafea

cafea

Femeile care beau cafea prezint? mai pu?ine riscuri de a dezvolta cancer de col uterin, potrivit unui studiu nipon dat publicit??ii luni.

Autorii studiului, realizat la cererea Ministerului nipon al S?n?t??ii, au monitorizat 54.000 de femei cu vârste cuprinse între 40 ?i 69 de ani, timp de 15 ani.

În perioada respectiv?, numai 117 dintre femei au dezvoltat cancer de col uterin, au explicat cercet?torii de la Centrul na?ional de oncologie din Japonia, autorii studiului.

Potrivit rezultatelor studiului, femeile care consum?, zilnic, mai mult de trei c?ni de cafea au prezentat cu 60% mai pu?ine riscuri de a dezvolta cancer de col uterin comparativ cu cele care beau mai pu?in de dou? c?ni de cafea pe s?pt?mân?.

Cafeaua poate determina o sc?dere a nivelului de insulin?, ceea ce reduce riscul dezvolt?rii cancerului la nivelul colului uterin”, precizeaz? studiul.

Cercet?torii au c?utat s? identifice un efect similar al ceaiului verde, îns? nu au g?sit nicio leg?tur? între consumul b?uturii respective ?i riscurile dezvolt?rii cancerului de col uterin.

(Visited 77 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.