Cum rezolvi problema unui partener de viață dezordonat prin comunicare eficientă?

comunicare eficienta

Te enervezi repede pe cele mai minore lucruri. Dimineața vezi periuța de dinți pe marginea chiuvetei, pasta de dinți desfăcută cu capacul pe undeva prin apropiere și te enervezi. Chiar îl suni să îi spui acest lucru pe un ton  certăreț fără să ții cont că se află la servici. Apoi intri în dormitor și observi că șosetele sunt împrăștiate peste tot și nu mai termini niciodată de strâns.

comunicare eficienta

 Ți se pare cunoscut? Ei bine, trebuie să renunți din când în când și să îl faci să înțeleagă prin alte metode că nu este bine cum procedează. În loc să te cerți cu el pentru că dormitorul este un muzeu al șosetelor nespălate, lasă-l să vadă singur care sunt rezultatele neglijenței sale. Spune-i că numai hainele care se află în coșul de rufe vor ajunge în mașina de spălat și se va convinge singur de rezultate fără să fie necesar să te cerți. Iată cum obții rezultatele dorite prin comunicare eficientă.

Cum faci față scenariilor nedorite apelând la o comunicare eficientă?comunicare eficienta

Atunci când se apelează la comunicare eficientă se obțin rezultate mult mai bune decât în cazul în care te aprinzi și începi să înșiri tot soiul de motive. Nimănui nu îi place să fie corectat. Atunci când lasă bucătăria în dezordine pentru că ți-a făcut o surpriză și a pregătit el cina, încearcă să treci din când în când cu vederea peste dezastrul care a rămas în urmă. Prin comunicare eficientă poți să îi dai de înțeles că îl vei ajuta după ce terminați de mâncat să strângă. Dacă se pune la televizor fără să dea vreun semn că a recepționat mesajul atunci este clar că lecția trebuie repetată.

Trebuie să rețineți că nu se face primăvară cu o singură floare. Trebuie să aveți răbdare și să creați ședințe de comunicare eficientă. Explicați cât mai clar și la obiect că acele obiceiuri ale sale sunt deranjante dar fără să vă certați. Dacă simțiți că lucrurile scapă de sub control, ieșiți din  cameră pentru câteva minute și întoarceți-vă atunci când simțiți că v-ați calmat. Astfel argumentele aduse vor fi mult mai convingătoare și nu vor suna a reproș.

Acționați inteligent și veți avea multe de câștigat

O comunicare eficientă pornește de la o atmosferă calmă și niciodată nu trebuie să utilizați fraze care să îi dea de înțeles interlocutorului că aveți mai mult o atitudine războinică. Va fi suficient să discutați o singură dată. Chiar dacă nu se aplică din primul moment trebuie să îi readuceți aminte de discuția pe care ați avut-o într-un mod cât mai pașnic. Și chiar dacă aveți tendința de a corecta chiar dumneavoastră greșeala lui prin a strânge lucrurile de prin toată casa atunci nu o faceți. Este posibil să fie vorba și despre puterea obișnuinței de a vă lăsa să vă ocupați de toate tot timpul.

Un prim pas este să îl implicați și pe el în activitățile intreprinse și veți vedea că o dată cu trecerea timpului nici nu va trebui să spuneți nimic pentru că va face din proprie inițiativă. Așadar cea mai bună cale este prin comunicare eficientă.

(Visited 66 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107