Cofeina contribuie la creşterea riscului de avort spontan

cafeaFemeile care beau cantităţi mari de cafea în timpul sarcinii prezintă mai multe riscuri de a suferi un avort spontan, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, publicat în American Journal of Obstetrics and Gynecology.

Femeile însărcinate ar trebui să renunţe la consumul de băuturi cu cofeină, spun autorii acestui studiu, cercetătorii de la centrul Kaiser Permanente, un important grup de îngrijire şi cercetări medicale.

Acesta este primul studiu care a luat în calcul simptomele specifice sarcinii, precum vomă şi greaţă, pentru a pune mai bine în evidenţă asocierea dintre consumul de cofeină şi avortul spontan, spun autorii.

Greţurile matinale şi voma provocate de sarcină le determină pe multe femei să evite băuturile ce conţin cofeină.

Studiul, la care au participat 1.063 de femei însărcinate şi care s-a desfăşurat în perioada 1996 – 1998, „confirmă asocierea dintre cofeină şi avort spontan, după ce s-au luat în calcul doar femeile care au continuat să consume băuturi cu cofeină pe perioada sarcinii”, spun cercetătorii.

cafea-5

cafea

Femeile care beau cantit??i mari de cafea în timpul sarcinii prezint? mai multe riscuri de a suferi un avort spontan, potrivit unui studiu realizat de cercet?torii americani, publicat în American Journal of Obstetrics and Gynecology.

Femeile îns?rcinate ar trebui s? renun?e la consumul de b?uturi cu cofein?, spun autorii acestui studiu, cercet?torii de la centrul Kaiser Permanente, un important grup de îngrijire ?i cercet?ri medicale.

Acesta este primul studiu care a luat în calcul simptomele specifice sarcinii, precum vom? ?i grea??, pentru a pune mai bine în eviden?? asocierea dintre consumul de cofein? ?i avortul spontan, spun autorii.

Gre?urile matinale ?i voma provocate de sarcin? le determin? pe multe femei s? evite b?uturile ce con?in cofein?.

Studiul, la care au participat 1.063 de femei îns?rcinate ?i care s-a desf??urat în perioada 1996 – 1998, „confirm? asocierea dintre cofein? ?i avort spontan, dup? ce s-au luat în calcul doar femeile care au continuat s? consume b?uturi cu cofein? pe perioada sarcinii”, spun cercet?torii.

 

Femeile care au consumat zilnic cel pu?in dou? ce?ti de cafea sau cinci cutii de b?uturi cu cofein? (echivalentul a 200 de miligrame de cofein?) au prezentat de dou? ori mai multe riscuri de avort fa?? de cele care nu au consumat cofein? pe timpul sarcinii.

Femeile care au consumat zilnic mai pu?in de 200 de miligrame de cofein? au prezentat cu 40% mai multe riscuri de a suferi un avort.

Cofeina se g?se?te în cafea, dar ?i în ceai, b?uturi energizante sau ciocolat? cald?.

Cofeina poate afecta s?n?tatea f?tului, pentru c? acesta nu o poate metaboliza. Cofeina poate afecta dezvoltarea celular? ?i sc?dea fluxul sangvin de la mam? la f?t. Unii cercet?tori sunt de p?rere c? aceast? substan?? poate afecta greutatea la na?tere a copilului ?i favoriza na?terea prematur?.

(Visited 43 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.