Ciorbă ţărănească cu carne de porc

   Ingrediente:

  Aveţi nevoie de:

  • 600 grame carne de porc (fleică şi costiţă)
  • 3 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  •  1/2 ţelină mică
  • 1/2 varză dulce mică

  

Ingrediente:

  Ave?i nevoie de:

  • 600 grame carne de porc (fleic? ?i costi??)
  • 3 morcovi
  • 2 r?d?cini de p?trunjel
  •  1/2 ?elin? mic?
  • 1/2 varz? dulce mic?
  •  1 ceap?
  •  200 grame fasole verde
  • 200 grame maz?re
  •  2-3 ardei capia
  • 500 grame de cartofi
  • sare, piper, ulei, past? de gula?
  • 1 ardei iute
  • 200 ml suc de rosii
  • p?trunjel ?i leu?tean frunze

   Mod de preparare:

  Carnea se taie în buc??i nu foarte mari, se spal? bine ?i se pune la fiert în 3 litri de ap?. Dup? ce a?i luat spuma de pe ea de vreo 2-3 ori, o scurge?i ?i o l?sa?i la o parte. Zarzavaturile t?iate m?runt se c?lesc în ulei pân? se în?bu?? pu?in. Se adaug? carnea la zarzavat ?i se pr?je?te pân? ce morcovul devine pu?in ar?miu.

  Se adaug? zeama în care a fiert carnea, se condimenteaz? ?i se las? s? fiarb? împreun? 30 de minute. Dup? ce carnea este aproape fiart? se adaug? cartofii t?ia?i cubule?e, fasolea verde, maz?rea ?i varza t?iat? fidelu??.
  Op?ional se poate pune 1-2 frunze de dafin ?i m?rar verde tocat. La final se adaug? ardeiul iute, sucul de ro?ii ?i verde?urile t?iate m?runt. Se las? s? mai dea 2-3 clocote ?i se ia de pe foc. Se poate servi ?i cu smântân? sau cu pu?in o?et.

(Visited 68 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.