Cine doreşte, cine pofteşte hamburger artificial?

  Primul hamburger din carne artificială, obţinută în laborator prin creşterea fibrelor musculare din celule stem de bovine, va putea fi preparat în octombrie, a anunţat liderul acestui proiect de la Universitatea din Maastricht, Olanda, citat de Financial Times.
 
  Potrivit cercetătorilor, carnea crescută în laborator, spre deosebire de cea provenită de la ferme, va fi mai sustenabilă şi o sursă alimentară cu impact mai redus asupra mediului.

  Bovinele şi porcinele au o eficienţă de numai 15% în transformarea proteinelor vegetale pe care le consumă în carne.

 

Primul hamburger din carne artificial?, ob?inut? în laborator prin cre?terea fibrelor musculare din celule stem de bovine, va putea fi preparat în octombrie, a anun?at liderul acestui proiect de la Universitatea din Maastricht, Olanda, citat de Financial Times.

 
  Potrivit cercet?torilor, carnea crescut? în laborator, spre deosebire de cea provenit? de la ferme, va fi mai sustenabil? ?i o surs? alimentar? cu impact mai redus asupra mediului.

  Bovinele ?i porcinele au o eficien?? de numai 15% în transformarea proteinelor vegetale pe care le consum? în carne.

  „Dac? putem cre?te aceast? eficien?? de la 15% la 50% prin cre?terea c?rnii în laborator, ar fi un imens progres”, a spus profesorul.

   Carne din celule stem
 
  Pornind de la celule stem de bovine, cercet?torii olandezi au crescut fibre musculare de pân? la trei centimetri lungime ?i jum?tate de centimetru grosime.

  Fibrele sunt exersate în timpul cre?terii, la fel ca mu?chii reali, prin îndoire ?i întindere în vasele de cultur?, ?i se hr?nesc dintr-un lichid ce con?ine proteine vegetale ?i al?i nutrien?i, echivalent cu dieta unei bovine.

  Culoarea actual? a mu?chiului crescut în laborator este roz-g?lbui palid, întrucât nu con?ine sânge.

  Pentru a asigura gr?simea, un element esen?ial unui burger real, sunt crescute ?i astfel de celule în laborator, iar ulterior vor fi tocate împreun? cu fibrele musculare.

(Visited 21 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.