Ce trebuie să ştii înainte de a opta pentru un tatuaj

  Tatuajele sunt în ziua de astăzi un “accesoriu” foarte la modă. De fapt, ele înregistrează cea mai mare popularitate de care s-a bucurat vreodată acest tip de pictură pe trup.

  După anii ’90 şi în România, moda tatuajelor pe diferite părţi ale corpului a cunoscut o tot mai mare răspândire. Aproape în fiecare oraş există saloane care se ocupă cu acest fel de „înfrumuseţare”.

  Cei care optează pentru tatuaje sunt în special tinerii sub 35 de ani, şi interesant procentul înclină net în favoarea femeilor. Un mic tatuaj în zone erotice sau chiar în zonele genitale sunt dintre cele mai cerute de către tinerele românce.

   Alegerea salonului

  Înainte de a te hotărî să îţi faci un tatuaj, e bine să ştii câteva lucruri importante. În primul rând, trebuie să alegi cu atenţie salonul în care urmează să te tatuezi.

  Trebuie să verifici ca absolut toată aparatura ce se va folosi să fie sterilă. Nu ezita să întrebi pe cel care îţi desenează tatuajul despre fiecare ustensilă pe care o foloseşte. De asemenea, el trebuie să poarte mănuşi sterile de unică folosinţă. 

  Asigură-te că totul este în regulă, iar dacă răspunsurile la întrebările ce le puneţi nu vor fi clare, cel care nu are răbdare sau se eschivează, îţi recomandăm să cauţi un alt salon. Gândeşte-te ce model vrei să-ţi fie tatuat. Acum pare foarte cool, dar în timp, s-ar putea să nu ţi se mai potrivească.

  Aşadar, hotărăşte-te înainte, şi apoi alege culorile şi stilul. Cere artistului să îţi arate nuanţele şi ţine cont de faptul că întotdeauna pe piele, pigmentul va fi cu o idee mai deschis. Înainte de a merge la salon, pregăteşte-ţi pielea. Bea multă apă înainte de şedinţa de tatuaj şi asigură-te că nu ai vreo leziune sau escoriaţie în zona care urmează a fi tatuată.

  De asemena, pielea nu trebuie să fie intens bronzată. Important de ştiut că saloanele respectabile nu vor executa tatuaje pentru minori. Specialiştii recomandă totuşi tatuajele care dispar după câţiva ani în detrimentul celor permanente.
  Se aplică ulei care conţine vitamina E, de cât mai multe ori pe zi, se interzice baia cu apă fierbinte pe zona cu tatuaj. Se va evita câteva zile după realizarea tatuajului expunerea la soare. Este de asemenea bine să se evite scăldatul în piscine publice şi băile cu apă fierbinte.

   Metode de a scăpa de tatuaje

  Există câteva metode excelente pentru a-ţi „scoate” tatuajul permanent.
  Metoda pe care doctorul o va folosi depinde de dimensiunea tatuajului, de locaţie şi de timpul care a trecut de când acesta a fost făcut.
  Astfel metodele pot fi: excizia, îndepărtarea unui strat de piele, îndepărtarea tatuajului prin laser sau prin folosirea unei soluţii de sare pentru îndepărtarea culorii.

(Visited 127 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107