Ce nu stiai despre carnea de peste?

peste.Gatit bine, carnea de peste este una dintre cele mai gustoase bucate, preferata de
foarte multe persoane.
Se spune ca pestele este mult mai sanatos decat oricare alt tip de carne, sa fie adevarat? Cercetarile si studiile enuntate mai jos, te vor ajuta sa tragi singur(a) concluziile.

Fiind un produs de origine animala, carnea de peste, prin aminoacizii pe care-i contine, are aceleasi actiuni nefavorabile ca si carnea de vita, pasare sau porc. Un studiu efectuat de catre Societatea de Oncologie din Danemarca a aratat ca ingestia crescuta de peste se asociazs cu o
frecventa mai mare de cancere de san. Aceasta asociere a fost independenta de continutul in
grasimi si de modul de pregatire.

Risc crescut de cancer la pestele prajit

Cu aproximativ 30 de ani in urma, cercetatorii japonezi au descoperit in produsele de carne si peste prajit un grup de substante cu actiune cancerigena: aminele heterociclice.

peste.

peste.

Gatit bine, carnea de peste este una dintre cele mai gustoase bucate, preferata de
foarte multe persoane.
Se spune ca pestele este mult mai sanatos decat oricare alt tip de carne, sa fie adevarat? Cercetarile si studiile enuntate mai jos, te vor ajuta sa tragi singur(a) concluziile.

Fiind un produs de origine animala, carnea de peste, prin aminoacizii pe care-i contine, are aceleasi actiuni nefavorabile ca si carnea de vita, pasare sau porc. Un studiu efectuat de catre Societatea de Oncologie din Danemarca a aratat ca ingestia crescuta de peste se asociazs cu o
frecventa mai mare de cancere de san. Aceasta asociere a fost independenta de continutul in
grasimi si de modul de pregatire.

Risc crescut de cancer la pestele prajit

Cu aproximativ 30 de ani in urma, cercetatorii japonezi au descoperit in produsele de carne si peste prajit un grup de substante cu actiune cancerigena: aminele heterociclice.

Aceste substante se formeaza in orice carne pregatita la temperaturi de peste 150 de grade C, deja dupa cateva minute. Totusi o constatare surprinzatoare a fost ca ele se pot forma si la temperaturi mai mici de 100 de grade C (in pestii afumati la temperatura de 80-85 de grade C). Aminele heterociclice au fost gasite si in crusta de faina a produselor de peste.

Chiar si carnea de peste contine colesterol

Ca orice produs animal, si acest tip de carne contine o cantitate apreciata de colesterol. In comparatie cu carnea de vita, pasare sau porc, proportia acizilor grasi polinesaturati, fata de acizii grasi saturati, este ceva mai favorabila in carnea de peste, dar nu e asa de favorabila cum este in majoritatea alimentelor de origine vegetala.

Grija mare la uleiul de peste

Cine se decide sa foloseasca acest tip de ulei trebuie sa stie ca doza zilnica recomandata (de aproximativ 15 ml) contine 100- 115 mg colesterol, adica ceva mai mult decat o friptura de vita, de 100 g. Deoarece stau mult timp pe rafturile magazinelor, capsulele de ulei de peste contin o proportie mare de acizi omega-3 oxidati, ce vor leza endoteliul arterelor. Alimentatia bogata in peste si ulei de peste poate creste mult timpul de coagulare. Alte cercetari arata ca folosirea capsulelor cu ulei de peste slabeste sistemul imunitar.

Vietuitoarele marine – un rezervor de boli infectioase

Expertii din SUA considera ca imbolnavirile cauzate de animalele marine sunt de 15 ori mai
numeroase decat cele survenite prin consumul de carne de vita, porc, sau pasare. In acest sens,
crustaceele si molustele prezinta un record sinistru. Filtrand particulele mici din apa, scoicile
retin virusi, bacterii, poluanti, paraziti si alge toxice.

Preparat cu multa sare

De obicei retetele culinare pe baza de peste se gatesc cu o cantitate mare de sare. Societatea Britanica de Oncologie avertizeaza ca persoanele care consuma zilnic 12-15 g sare si dubleaza riscul cancerului la stomac.

Substante toxice prezente in carnea pestilor

In organismul pestilor, in special in tesutul lor adipos, se concentreaza substante toxice din
apa in care traiesc: pesticide, dioxin, mercur etc. Agentia de Protectie a Mediului din Statele
Unite considera ca organismele acvatice pot acumula toxinele din mediu la un nivel de peste un
milion de ori mai mare decat concentratia din apa.

(Visited 126 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.