Ce mâncăm să nu ne îngrăşăm de Paşte?

  An de an, numeroase persoane se confruntă de sărbătorile pascale cu o problemă serioasă: spaima de kilogramele în plus care s-ar putea depune pe corp din cauza mâncărurilor specifice acestei mari sărbători.
  Imediat gândul nostru zboară la umplutură, hrean, la cozonac, şniţele, rulade, chiftele, poate şi sarmale, pască din belşug, la care mai adăugăm sucuri şi băuturi cu multe calorii.

An de an, numeroase persoane se confruntă de sărbătorile pascale cu o problemă serioasă: spaima de kilogramele în plus care s-ar putea depune pe corp din cauza mâncărurilor specifice acestei mari sărbători.
Imediat gândul nostru zboară la umplutură, hrean, la cozonac, sarmale, rulade, chiftele, poate ai sarmale, pască din belșug, la care mai adăugăm sucuri ăi băuturi cu multe calorii.

 

A consuma în exces

De Păcte, la fel ca și de Crăciun, se pune accent pe mâncare și uneori, dacă pierdem controlul asupra situației,.

Mâncăm în exces. Ce e de făcut?
În primul rând trebuie să limităm cantitatea de mâncăruri cu multe grăsimi ăi multe calorii pe care o punem în farfurie. Asta nu înseamnă că nu ne mai apropiem de umplutura de miel sau de ouăle fierte, dar consumăm foarte puăin din aceste produse alimentare.

Salată de crudități versus șunca fiartă

La fel și în cazul prăjiturilor și al cozonacilor. Nu ne repezim la tava cu prăjituri când simțim că ne este foame. Servim cele trei mese principale zilnic, dar cu mâncare sănătoasă.

A pregăti masa de paște poate fi ceva plăcut, fiindcă nu ne obligă pe noi nimeni să gătim doar preparate cu multă grăsime. Putem pregăti o salată de crudități pe care să o servim ca atare la cină. Putem prepara o porăie de carne slabă cu legume.
În ceea ce priveăte băuturile, și la acest capitol trebuie să avem mare grijă. Vom merge pe consumul de apă plată și eventual cu puțină lămâie. Asta ne va ajuta ăi la digestie.

 

(Visited 79 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107