Ce este și la ce ne folosește un curs de dezvoltare personală?

ying-yangAlbert Einstein (sau mind number one cum îi spun americanii), a avut o cugetare uluitoare, (una din multele) ”Viața poate fi trăită doar în două moduri, fie ca și când totul ar fi un miracol, sau ca și cum nimic nu ar fi miraculos.”

Lui i se potrivește ideea că de fapt el nu credea în Divinitate, ci știa, la fel ca omul primitiv care și el știa fără să creadă că exista Divinitate. Aceasta, pentru că una este semantica cuvântului a crede și alta a lui, a ști, care oferă certitudinea.

ying-yang

    Astăzi asistăm la un fenomen lăudabil, în viața social culturală,  și profund benefic, pentru civilizația contemporană, și anume creșterea interesului pentru lecturile spirituale. Unii de fapt, văd în criza pe care o traversăm (nu se știe cât timp încă), faptul că nu este o criză economică, ci una spirituală. Subscriem. Tot mai multă lume simte nevoia aflării unor adevăruri mai mult sau mai puțin ascunse despre lume și viață, în timp ce unii încă prea puțini la număr, se aventurează dincolo de informația propriu zisă, în explorarea practică a fenomenului de dezvoltare personală, a ceea ce este perfectibil în ființa umană, în toată complexitatea sa. Ideea de bază este de a restabili integritatea corp-minte-spirit, prin eliberarea de credințele limitative, care ne privează de a fi în rezonanță cu lumea din afară și din noi înșine.

   yoga

Fiecare individ reacționează la toate provocările vieții în funcție de două sisteme de valori, unul bazat pe credință, și care include trezirea și conștiința spirituală, armonia, sănătatea, fericirea, prosperitatea, bucuria de a trăi, iubirea, pacea sufletului (a eului) etc. în timp ce al doilea este bazat pe frică, respectiv pe ignoranța în primul rând, boală, sărăcie, nesiguranță, îngrijorare permanentă, mizerii și dependințe de tot felul. Când cineva ajunge la limita durerilor și suferințelor, se simte împotmolit, fără nici o speranță de a-și mai reveni, și atunci, chiar dacă până atunci nu și-a ascultat corpul și subconștientul (Sinele suprem), este un mesaj foarte clar și ultimativ, ”mă băiatu, ceva moare în tine, ia vezi,credința sau necredința?”  Dacă lași să moară credința, ai pierdut totul, dar dacă vei lăsa să moară necredința, vei câștiga totul. Nu putem trăi cu amândouă simultan, dar episoadele scurte și pasagere de frică nu sunt periculoase, în schimb a trăi cu frica-n sân toată ziua, a te duce la culcare sub imperiul fricii, a te scula cu frica de ziua care începe este foarte toxic. Tehnica eliberării de sub imperiul fricii este relativ ușor de învățat, dacă știm ce și cum, acel know how, din engleză. Iubirea nu este de pe Pământ, ea este din Ceruri,în timp ce frica și suratele sale sunt telurice. Antonimul de la frică este…iubirea, sau invers, de la iubire este frica și nu ura, pentru că ura este doar un subprodus al fricii, indiferent dacă vă vine să credeți sau nu, pentru că cine are iubirea în suflet are și pacea, și deci nu are de ce să-i fie teamă.

   Dumnezeu este iubire și invers, iubirea este Dumnezeu, există doar o singură iubire, Iubirea lui Dumnezeu, din care toate iubirile se trag, fiind Sursa. Sistemul de valori stă de fapt și la baza interrelaționării umane, pentru că niciodata un subiect dintr-un sistem, nu se va împrieteni cu unul din celălalt sistem. Viața se manifestă prin diferite grade de inteligență și înțelepciune. Cu cât cineva este mai inteligent (inteligența nu depinde de studii academice, diplome etc.), cu atât va avea parte de mai multă libertate în viață. Când descoperim legile universaleale cosmosului și ale vieții, utilizând cunoștințele dobândite vom putea urca pe scara evoluției spirituale. Mintea este în general cunoscută ca având trei straturi, mintea conștientă, mintea subconștientă și mintea supraconștientă (care pentru unii, este Picătura Divină, din noi). Este foarte interesant de reținut faptul că în anii 20 ai secolului trecut un englez pe nume Trodart (un guru al metafizicii) și o tânără americană, Genevieve Behrend (tot un guru recunoscut si astăzi), au adoptat o sintagmă deosebit de provocatoare la acea vreme, cum că mintea umană ar fi de fapt Un Centru de Operațiuni Divine, denumire care astăzi știința tinde să-i confirme o validitate perfectă.

  yoga 2 Dacă ar fi să luăm în considerare numai un argument forte în acest sens ar trebui spus că în fizica cuantica s-a demonstrat experimental, că elementele subatomice, sunt în cele din urmă, nu atât energie cât…. spirit, și asta pentru simplul motiv că aceste elemente, sunt manipulabile prin… voința subiectivă a omului. Iată cum totul este iubire, chiar și energia, nu degeaba unii spun că cea mai importantă energie din univers/cosmos este IUBIREA. Ceea ce putem concluziona de aici este că viața este așa cum  este, cu toate bunele și relele la un loc, fără nici o discriminare (trăim într-o lume duală, unde totul este catalogat de  noi, bun și rău, rece și cald, sănătos și bolnav, pozitiv și negativ (și la propriu și la figurat) și așa mai departe, dar că în tot noianul acesta ”haotic”este ceva care ne  spune, prin intuiție (cel de al șaselea simț), că adevărul de cele mai  multe ori se ascunde dincolo de aparența lucrurilor, și trebuie să  înțelegem că situațiile dramatice din viața noastră, noi le-am atras, prin gândurile și sentimentele, trăirile emoțiile noastre persistente.

   Trebuie să vedem viața așa cum o vede un copil, căruia nici că-i pasă de griji de neajunsuri, de frici interminabile, de nesiguranță, de neliniști etc., dar conștientizându-le pe toate acestea, știind ce lecții reprezintă de ce au apărut în viața noastră, cum să le interpretăm, ca lecții, pentru că în toate cele bune sau rele trebuie să vedem voia lui Dumnezeu care ne-a dat viața s-o trăim, cu T mare. Și nu cu toate mizeriile. Dumnezeu ne-a dat viața din iubire, cu iubire și pentru iubire. Când știm să fim recunoscători, înțelegători, iertători, veseli și gata să ne ajutăm fratele, vom beneficia de toate binefacerile oferite de Divinitate prin univers, noi înșine fiind parte din acest univers, care defapt este… universuri, sau cosmosul. Noi înșine fiind co-creatori.

      Realitatea cunoaște numai două lumi. Lumea lăuntrică și lumea din afară. Lumea noastră lăuntrică este mentală/spirituală, iar lumea din afară este lumea materială/fizică. Lumea interioară este cauza, lumea exterioară este efectul. Lumea interioară guvernează lumea exterioară. Lumea exterioară este reflectarea lumii interioare. Condițiile lumii exterioare oglindesc lumea noastră internă. Din toate acestea tragem o singură concluzie, că mintea noastră subconștientă (care include și Mintea Supraconștientă), este factorul cheie în tot ce manifestăm în lumea dinafară. Iar dacă gândirea noastră, credințele noastre, sentimentele și emoțiile noastre, vor fi pozitive (ele fiind de fapt energie vibrațională) și materializările noastre în lumea fizică vor fi pozitive. Dar și reversul este valabil.Nu-i tot una nici felul în care gândim, vorbim sau simțim, chiar dacă intenția este pozitivă. Astfel, dacă vom dori să zicem bunăstare, ceea ce este un lucru absolut normal, dar noi în loc să exprimăm această dorință printr-o propoziție pozitivă (Eu doresc mai multă bunăstare) voi folosi sintagma, eu nu mai doresc sărăcie, ce credeți că se va întâmpla în materializarea rugăminții mele (că de fapt este o rugăciune de cerere adresată indirect Divinității)? Nimic, pentru că mintea noastră subconștientă care prelucrează aceste date, nu face deosebirea dintre bine și rău și în acest caz voi fi servit și pe mai departe cu rău.

 

(Visited 32 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107