Cafeaua nu dauneaza inimii

cafea-5Licoarea care ne trezeste dimineata nu trebuie fiartă mult,e bună pentru sănătate, însă în cantităti mari poate afecta inima. Consumul regulat de cafea este în continuare supus întrebărilor: ne afectează sau nu organismul?

1. Apa influentează gustul cafelei

Adevărat. Apa pe care o folosiţi poate afecta gustul cafelei pe care o consumati. Asadar, dacă doriti o băutură mai gustoasă, utilizati apa îmbuteliată. Potrivit expertilor, apele cu un PH alcalin sunt mai bune pentru prepararea băuturilor pe bază de cofeină.

2. Mărimea cănii sporeste plăcerea

Adevărat. Producătorii de cafea tin cont de aspectele culturale atunci când lansează un produs pe piată. Studiile au dovedit, de exemplu, că americanii preferă să bea cafele lungi, în căni mari, în timp ce asiaticii savurează mai bine din cesti. Europenii sunt cei mai flexibili dintre consumatori.

3. Cafeaua solubilă este mai bună

Fals. Tehnologia modernă le permite producătorilor să mentină cât mai multe substante naturale în cafeaua solubilă. Aminoacizii, polifenolii si alte ingrediente bioactive nu se pierd definitiv în timpul procesării. Partea lichidă a cafelei este separată de cea solidă, dar aroma se păstrează, fără să fie folosite ingrediente artificiale. În cafeaua naturală există aproximativ 800 de arome. Dintre acestea, 20-30 sunt importante, si pe acestea tintesc cercetătorii să le păstreze intacte.

cafea-5

cafea-5

Licoarea care ne trezeste dimineata nu trebuie fiart? mult,e bun? pentru s?n?tate, îns? în cantit?ti mari poate afecta inima. Consumul regulat de cafea este în continuare supus întreb?rilor: ne afecteaz? sau nu organismul?

1. Apa influenteaz? gustul cafelei

Adev?rat. Apa pe care o folosi?i poate afecta gustul cafelei pe care o consumati. Asadar, dac? doriti o b?utur? mai gustoas?, utilizati apa îmbuteliat?. Potrivit expertilor, apele cu un PH alcalin sunt mai bune pentru prepararea b?uturilor pe baz? de cofein?.

2. M?rimea c?nii sporeste pl?cerea

Adev?rat. Produc?torii de cafea tin cont de aspectele culturale atunci când lanseaz? un produs pe piat?. Studiile au dovedit, de exemplu, c? americanii prefer? s? bea cafele lungi, în c?ni mari, în timp ce asiaticii savureaz? mai bine din cesti. Europenii sunt cei mai flexibili dintre consumatori.

3. Cafeaua solubil? este mai bun?

Fals. Tehnologia modern? le permite produc?torilor s? mentin? cât mai multe substante naturale în cafeaua solubil?. Aminoacizii, polifenolii si alte ingrediente bioactive nu se pierd definitiv în timpul proces?rii. Partea lichid? a cafelei este separat? de cea solid?, dar aroma se p?streaz?, f?r? s? fie folosite ingrediente artificiale. În cafeaua natural? exist? aproximativ 800 de arome. Dintre acestea, 20-30 sunt importante, si pe acestea tintesc cercet?torii s? le p?streze intacte.

4. Cea turceasc? e mai s?n?toas?

Fals. Cu cât fierbeti mai mult cafeaua, cu atât riscati s? v? creste?i valorile colesterolului din sânge. „Exist? dovezi care atest? faptul c? o cafea preparat? prin fierbere creste nivelul colesterolului din sânge“, spune Hilary Green, Head of R&D Communications, Nestle SA. Dac? aveti probleme cu greutatea, puteti alege produse din care au fost extrase gr?simile. G?siti acest aspect specificat pe ambalaj si etichet?.

5. Reduce riscul de cancer de colon

Adev?rat. Din 16 studii epidemiologice, 12 au demonstrat acest lucru, iar patru au avut rezultate neutre. „2-3 c?ni de cafea pe zi sunt benefice pentru organism“, spune Catherine Gretsch, Research & Development Specialist la Centrul de Cercet?ri Nestle din Laussane, Elvetia. Diferite componente din cafea, cum ar fi cafeina, antioxidantii (acidul clorgenic, melanoidinele), cafestolul, kahweolul, au acest efect protectiv. Aceste componente s-au dovedit a fi benefice si pentru protejarea ficatului. Dou? studii noi publicate în jurnalul de „Gastroenterologie si Hepatologie“ arat? c? dou? c?ni de cafea reduc riscul de cancer la ficat cu 30%. La ora actual?, cafeaua este o surs? major? de antioxidan?i.

6. Cafeaua d?uneaz? inimii

Fals. Studiile recente au demonstrat c? nu exist? o asociere între consumul moderat de cafea si problemele cardiovasculare, inclusiv ateroscleroza, infarctul de miocard si hipertensiunea. Pentru cei care nu au consumat cafea o anumit? perioad? de timp, cofeina poate provoca o presiune a sângelui mai ridicat?. Cofeina consumat? în exces poate afecta muschiul inimii, provocând palpitatii.

(Visited 69 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.