Cafeaua apără femeile de cancerul la colon

 

cafea

Femeile care beau două sau trei cafele pe zi îţi reduc la jumătate riscul de a face cancer la colon comparativ cu cele care nu beau deloc, în timp ce la bărbaţi, cafeaua nu are niciun fel de efect benefic, conform unui studiu al cercetătorilor japonezi.

Cercetătorii de la National Cancer Center din Tokyo au studiat datele obţinute în urma unei analize desfăşurate în rândul a 96.000 de femei şi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 40 şi 69 de ani, pe o perioadă de 12 ani, începând cu 1990.

Rezultatele cercetătorilor, care au fost publicate în International Journal of Cancer, nu au găsit nicio legătură între consumul de ceai verde şi cancerul la colon.

Inoue a subliniat faptul că mecanismul prin care cafeaua ar putea preveni cancerul la colon este necunoscut. Conform cercetătorului, conţinutul cofeinei ar putea stimula funcţionarea colonului sau efectul ar putea fi datorat proprietăţilor antioxidante ale cafelei.

 

 

 

 

 

 

(Visited 58 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107