Căderea sau subțierea părului – cauze și opțiuni de tratament

caderea-parului2În ultima perioadă, cele mai recente descoperiri în domeniu au demonstrat că problemele privind căderea părului, chelirea sau subțierea firului de păr sunt de fapt o boală socială numită alopecie.

Simptome care ne avertizează
 Cercetările științifice în domeniu au demonstrat faptul că problemele terapeutice de păr din ultimii 30 de ani au devenit un fel de boală socială, în ciuda faptului că foarte  multe  persoane  considerau aceste probleme atât ale părului, cât și ale pielii capului, ca fiiind minore, o vanitate sau chiar o isterie a vremurilor în care trăim.

Căderea sau subțierea părului

Căderea sau subțierea părului 

În ultima perioadă, cele mai recente descoperiri în domeniu au demonstrat că problemele privind căderea părului, chelirea sau subţierea firului de păr sunt de fapt o boală socială numită alopecie.

Simptome care ne avertizează – Căderea sau subțierea părului 
Cercetările ştiinţfice în domeniu au demonstrat faptul că problemele terapeutice de păr din ultimii 30 de ani au devenit un fel de boală socială, în ciuda faptului că foarte  multe  persoane  considerau aceste probleme atât ale părului, cât şi ale pielii capului, ca fiiind minore, o vanitate sau chiar o isterie a vremurilor în care trăim.

 

Trebuie totuşi să ţinem cont de faptul că în secolul XXI  simptomele  de  avertizare  ale problemelor  părului,  considerate boală socială, sunt căderea acestuia, chelirea, subţierea firului, îngroşarea, apariţia mătreţii, furnicăturile pielii capului sau apariţia coşurilor.

Este bine de ştiut că o terapie are efectul scontat în momentul în care clarifică aceste simptome în conexiunea cauză- efect şi nu se limitează la tratamentul extern de suprafaţă, ci se concentrează pe schimbările interne ale organismului.

Anomalii ale pielii capului – Căderea sau subțierea părului 
Anomaliile pielii capului se încadrează în trei mari categorii. În prima categorie  încadrăm bolile părului şi cele ale pielii capului ca simtome concomitente ale unor boli.

În aceste situaţii pacientul ar trebui consultat de către un medic internist, ginecolog, dermatolog şi psihiatru. În aceelaşi timp poate începe terapia de a prevenii alterarea situaţiei. După 4-8 săptămâni  de tratament extern şi intern, condiţia se ameliorează, iar apoi apare defapt vindecarea. În cea de-a doua grupă intră pacienţii cu boli ale părului şi ale pielii capului, care însă nu au nicio problemă interioară. Cei din grupa a doua au simptome serioase, chiar vechi de ani de zile, şi e recomandat să primească explicaţii clare cu privire la bolile părului şi ale pielii capului şi să afle care este tratamentul corect de aplicat acasă.
Oricât de bun este un produs terapeutic, nu putem obţine rezultate bune dacă nu îl folosim corespunzător. Vindecarea necesită între 3 şi 6 luni de zile şi e nevoie de multă răbdare şi tenacitate.

În a treia grupă avem anomaliile părului şi ale pielii capului care se formează ca şi consecinţă a unei intervenţii  chimicale.  Este  o  grupă foarte largă, deoarece are incluse de la  leziunea  moderată  a  structurii părului până la ruperea totală a acestuia. Din punct de vedere terapeutic,în aceste cazuri tratamentul este uşor.

Află dacă trebuie să mergi la un specialist – Căderea sau subțierea părului 
Un fir de păr are o durată medie de viaţă de la 3 la 4 ani în cazul bărbaţilor şi de la 6 la 8 ani în cazul femeilor. Acest ciclu se repetă de 20- 25 de ori de-a lungul vieţii omului. Astfel, căderea de păr normală este de 12 – 17 la sută, adică 60 – 80 de fire zilnic.

Când firul de păr iese în întregime  din  folicul,  adică  din rădăcină, fiind împins de noul fir, ne  aflăm în perioada de „moarte”, adică de înnoire fiiziologică. Durata acestei perioade este de 2 – 3 luni. Deci, dacă observăm că părul cade mai masiv  ca  pân?  atunci,  putem face  un  simplu  test  de  cădere.

Dimineaţa, înainte de a ne pieptăna, băgăm mâna într-o zonă a capului, strângem degetele la rădăcina părului, tragem spre vârf şi scoatem astfel o parte din părul în faza de cădere. Repetăm mişcarea de patru ori având grijă să scoatem firele moarte din acelaşi loc.

Dacă la a treia mişcare încă mai rămân fire de păr între degete, vorbim de o cădere uşoară care în puţin timp se ameliorează sau se agravează.

Dacă la a patra mişcare mai  scoatem  păr,  avem  o cădere medie şi trebuie consultat un specialist. În cazul în care facem şi a cincea mişcare şi încă rămânem cu păr între degete problema e serioasă, e o cădere puternică.

E foarte important ca după căderea de păr să aflăm de ce s-a oprit din cădere, dacă se regenerează firele căzute, cu un alt test.

După 2 – 3 luni vom băga mâna la rădăcină şi trebuie să simţim firele noi crescute. Dacă după 4 luni nu simţim fiire noi, nu s-a activat rădăcina firului de păr, se va consulta obligatoriu un specialist. Din păcate, foarte  multe  persoane merg prea târziu la specialist.

(Visited 96 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107