Busuiocul, util în combaterea efectelor îmbătrânirii

busuiocO anumită specie de busuioc poate fi folosită în combaterea efectelor îmbătrânirii, datorită proprietăţilor sale antioxidante, se arată într-un studiu realizat de cercetătorii indieni de la Poona College of Pharmacy.

Specia de busuioc, numită „busuiocul sfânt”, este foarte apropiată de planta aromată utilizată în bucătăria occidentală şi este extrem de folosită în mâncărurile asiatice, informează cotidianul britanic Telegraph, în ediţia online.

Extractul din această plantă, originară din India, a fost utilizat mult timp în medicina ayurvedică practicată în India şi în alte părţi ale Asiei, pentru proprietăţile sale de revitalizare.

Într-un prim studiu realizat asupra plantei, cercetătorii au stabilit că extractul este eficient în protecţia împotriva radicalilor liberi, substanţe chimice cancerigene care pot ataca organe cheie cum ar fi inima, ficatul şi creierul şi cauza daune la nivelul genelor şi celulelor nervoase.

busuioc

busuioc

O anumit? specie de busuioc poate fi folosit? în combaterea efectelor îmb?trânirii, datorit? propriet??ilor sale antioxidante, se arat? într-un studiu realizat de cercet?torii indieni de la Poona College of Pharmacy.

Specia de busuioc, numit? „busuiocul sfânt”, este foarte apropiat? de planta aromat? utilizat? în buc?t?ria occidental? ?i este extrem de folosit? în mânc?rurile asiatice, informeaz? cotidianul britanic Telegraph, în edi?ia online.

Extractul din aceast? plant?, originar? din India, a fost utilizat mult timp în medicina ayurvedic? practicat? în India ?i în alte p?r?i ale Asiei, pentru propriet??ile sale de revitalizare.

Într-un prim studiu realizat asupra plantei, cercet?torii au stabilit c? extractul este eficient în protec?ia împotriva radicalilor liberi, substan?e chimice cancerigene care pot ataca organe cheie cum ar fi inima, ficatul ?i creierul ?i cauza daune la nivelul genelor ?i celulelor nervoase.

Echipa de cercet?tori, coordonat? de Vaibhav Shinde de la Colegiul Farmaceutic Poona din Maharashtra (India), a analizat planta, studiind propriet??ile anti-oxidante ?i anti-îmb?trânire. Oamenii de ?tiin?? au prezentat rezultatele ob?inute în cadrul unei conferin?e pe teme farmaceutice care a avut loc la Manchester.

„Studiul valideaz? utilizarea tradi?ional? a plantei ca substan?? care încetine?te efectele îmb?trânirii în sistemul de medicin? ayurvedic?. În plus, studiul arat? ?i modul în care planta ac?ioneaz? la nivel celular”, a precizat Shinde. „Am avut rezultate extrem de bune. Folosesc în prezent planta în mâncarea pe care o prepar ?i sper c? va fi benefic?”, a spus el.

Planta, al c?rei nume latin este Ocimum sanctum, este cultivat? în mod normal în vase de p?mânt în casele ?i gr?dinile din India. În trecut, planta a mai fost folosit? pentru o multitudine de boli, cum ar fi febr?, r?ceal?, malarie ?i diabet.

(Visited 51 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.