Busuiocul, un antiviral remarcabil

  Recomandat pentru aromatizarea salatelor și altor preparate culinare, busuiocul denumit și buruiana dragostei este o punte între alimentație și medicină

Originar din India, se cultivă pentru mirosul său plăcut și pentru însușirile antiseptice, fiind o plantă meliferă, cu frunze ovale și flori albe.

 

 

  Recomandat pentru aromatizarea salatelor ?i altor preparate culinare, busuiocul denumit ?i buruiana dragostei este o punte între alimenta?ie ?i medicin?

Originar din India, se cultiv? pentru mirosul s?u pl?cut ?i pentru însu?irile antiseptice, fiind o plant? melifer?, cu frunze ovale ?i flori albe.

 

 

 Compozi?ie ?i efecte terapeutice

     Medicinal se folosesc p?r?ile aeriene, recoltate în timpul înfloririi care con?in linolol, eugenol, metil cavicol, etc. ?i de asemenea fier, calciu, vitamina A, magneziu?i potasiu. Cercet?torii biochimi?ti suedezi au identificat 14 principii active în compozi?ia busuiocului,acestea putând fi folosite drept alternative terapeutice în peste 40 de afec?iuni, începând cu probleme ale tenului ?i pân? la cele mai complexe disfunc?ii neuro-hor-monale.
Busuiocul este un bun stimulent general, antiseptic intestinal, absoarbe gazele din stomac, stimuleaz? digestia datorit? uleiului volatil, calmeaz? colicile, cre?te secre?ia de lapte la mamele care alapteaz?. Bun antiinflamator stomacal ?i intestinal, u?or diuretic are de asemenea calit??i expectorante ?i febrifuge.
Ini?ial, busuiocul a fost considerat un antibacterian(cu eficien?? variabil?), dar s-a demonstrat ulterior c? este un ativiral puternic, fiind recomandat în afec?iuni virale ale tubului digestiv (hepatit? viral?, enterit? viral?, viroz? intestinal?).
Este eficient ?i în afec?iuni ale sistemului nervos, în special în nevrite (inflama?ii ale nervilor).

Cercet?ri recente 

     În frunzele de busuioc s-au identificat 6 substan?e cetonice cu ac?iune direct? asupra celulelor hepatice. O serie de func?ii hepatice sunt stimulate, efectele fiind rapide ?i eficiente. Consumul zilnic de ceai din aceast? plant? timp de 3 s?pt?mâni cre?te cu pân? la 35% viteza de metabolizare a unor toxine provenite din alimenta?ie.
De asemenea ceaiul de busuioc cre?te cu 15% sinteza enzimei care distruge alcoolul ca toxic p?truns în organism. În sfâr?it, reduce cu 7% efectul nicotinei.
Efectul cetonelor din ceaiul debusuioc se reflect? ?i în capacitatea ficatului de a cre?te sau mic?ora propor?ia de glucoz? din sânge, ceea ce determin? reglarea glicemiei.

(Visited 35 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.