Broccoli poate elimina distrugerile provocate de diabet

broccoli.Consumul de broccoli poate elimina distrugerile din organism provocate de diabet vaselor sangvine, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, publicat în Diabetes şi preluat de bbc.co.uk.

Cercetătorii de la Universitatea din Warwick, autorii acestui studiu, sunt de părere că o substanţă din broccoli, sulforanul, contribuie la creşterea producţiei de enzime care protejează vasele de sânge şi la reducerea moleculelor care distrug celulele.

Legumele crucifere, precum conopida, varza, broccoli, varza de Bruxelles, au fost asociate anterior cu scăderea riscurilor de infarct şi accident cerebral.

Persoanele bolnave de diabet prezintă de cinci ori mai multe riscuri de a dezvolta maladii cardiovasculare, precum infarct sau accident cerebral, ambele provocate de distrugerea vaselor sangvine.

broccoli.

broccoli.

Consumul de broccoli poate elimina distrugerile din organism provocate de diabet vaselor sangvine, potrivit unui studiu realizat de cercet?torii britanici, publicat în Diabetes ?i preluat de bbc.co.uk.

Cercet?torii de la Universitatea din Warwick, autorii acestui studiu, sunt de p?rere c? o substan?? din broccoli, sulforanul, contribuie la cre?terea produc?iei de enzime care protejeaz? vasele de sânge ?i la reducerea moleculelor care distrug celulele.

Legumele crucifere, precum conopida, varza, broccoli, varza de Bruxelles, au fost asociate anterior cu sc?derea riscurilor de infarct ?i accident cerebral.

Persoanele bolnave de diabet prezint? de cinci ori mai multe riscuri de a dezvolta maladii cardiovasculare, precum infarct sau accident cerebral, ambele provocate de distrugerea vaselor sangvine.

Cercet?torii de la Universitatea din Warwick au testat efectele sulforanului asupra celulelor vaselor sangvine distruse de nivelurile ridicate de glucoz? (hiperglicemie), asociate diabetului. Sulforanul a contribuit la reducerea cu 73% a moleculelor din organism numite specii reactive ale oxigenului (SRO).

Hiperglicemia poate provoca o triplare a nivelului de SRO, care duce la distrugerea celulelor.

Cercet?torii au mai descoperit c? sulforanul activeaz? proteina din organism numit? nrf2, care protejeaz? celulele ?i ?esuturile de distrugere prin activarea enzimelor antioxidante ?i de detoxifiere.

Coordonatorul studiului, profesorul Paul Thornalley, a indicat c? urmeaz? s? se fac? studii pentru a stabili dac? o diet? bogat? în legume crucifere are cu adev?rat efecte benefice asupra pacien?ilor cu diabet. Studiul actual a fost efectuat asupra unor celule în laborator ?i nu asupra unor subiec?i umani.

(Visited 40 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.