Bărbaţii răi sunt cei mai atractivi

barbat_sexyUn studiu realizat de cercetătorii americani a scos la iveală faptul că bărbaţii răi, de tipul personajului James Bond, sunt cei mai atractivi în ochii femeilor, fiind asociaţi cu masculinitatea şi capacitatea de a concepe copii sănătoşi, potrivit dailymail.co.uk.

Cercetătorii au descoperit motivul pentru care femeilor le este foarte dificil să reziste bădăranilor, secretul constând în combinaţia dintre trei trăsături negative de caracter.

Numită „triada neagră”, combinaţia include narcisismul, comportamentul impulsiv, doritor de senzaţii tari şi mojic al psihopatului şi natura exploatatoare şi decepţionantă a machiavelicului.

barbat_sexy

barbat_sexy

Bărbaţii răi – Un studiu realizat de cercetătorii americani a scos la iveală faptul că bărbaţii răi, de tipul personajului James Bond, sunt cei mai atractivi în ochii femeilor, fiind asociaţi cu masculinitatea şi capacitatea de a concepe copii sănătoşi, potrivit dailymail.co.uk.

Cercetătorii au descoperit motivul pentru care femeilor le este foarte dificil să reziste bădăranilor, secretul constând în combinaţia dintre trei trăsături negative de caracter.

Numit? „triada neagră”, combinaţia include narcisismul, comportamentul impulsiv, doritor de senzaţii tari şi mojic al psihopatului şi natura exploatatoare şi decepţionantă a machiavelicului.

 

 

Deşi este o combinaţie lipsită de atractivitate, femeile o echivalează cu masculinitatea şi abilitatea de a concepe copii sănătoşi.

Prin urmare, femeile care caută senzaţii tari într-o relaţie sau doresc să devină mame sunt adesea atrase de „băieţii răi”. Bărbaţii obţin în schimb mai multe şanse de a-ţi transmite genele generaţiei următoare.

Cercetătorul Peter Jonason, de la Universitatea de stat din New Mexico, autorul studiului, publicat în revista New Scientist, spune că James Bond este exemplul perfect de cuceritor de inimi cu o personalitate mai degrabă discutabilă.

„Este în mod evident dezagreabil, foarte extrovertit şi îi place să încerce lucruri noi – să ucidă oameni, să cunoască noi femei”, a spus cercetătorul.

La studiu au participat 200 de studenţi, care au completat teste de personalitate pentru a vedea dacă pot fi incluşi în categoria „triadei negre”. Voluntarii au mai oferit informaţii despre atitudinea faţă de viaţa sexuală, inclusiv numărul de partenere.

Potrivit sursei citate, studiul a indicat faptul că cei care se potriveau cel mai bine categoriei „triadei negre” au raportat cele mai multe relaţii sentimentale şi au manifestat tendinţa de a avea mai multe legături pe termen scurt.

Un al doilea studiu realizat în Statele Unite, la care au participat 35.000 de persoane din 57 de ??ri, a scos la iveală acelaşi lucru.

Cercetătorii spun că, totuşi, cele trei trăsături duse la extrem pot fi extrem de lipsite de atractivitate, acest fapt având drept consecinţă excluderea acelor bărbaţi din societate.

Strategia „triadei negre” are mai mare succes dacă aceste personalităţi sunt rare, altfel poate conduce la relaţii războinice.

În orice caz, bărbaţii amabili nu ar trebui să-şi piardă speranţa. Profesorul Gayle Brewer, psiholog la University of Central Lancashire, spune că femeile au tendinţa de a prefera bădăranii pentru flirturi de scurtă durată, dar aleg bărbaţii mai drăguţi pentru relaţiile serioase.

(Visited 187 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107