Biluţe cu migdale

Bilute cu cocos

Ingrediente:

– 500 g de biscuiţi alimentari
– 250 g de zahăr
– 1-2 pliculeţe de zahăr vanilat
– 200 g de unt (cu grăsime redusă)
– 250 ml de lapte
– circa 50 ml de apă
– 50 g pudră de cacao
– 200 g de migdale prăjite
– cocos amestecat cu pudră  de migdale, sau marţipan topit pentru învelirea biluţelor

Bilute cu cocos

Bilute cu cocos

Ingrediente:

– 500 g de biscui?i alimentari
– 250 g de zah?r
– 1-2 plicule?e de zah?r vanilat
– 200 g de unt (cu gr?sime redus?)
– 250 ml de lapte
– circa 50 ml de ap?
– 50 g pudr? de cacao
– 200 g de migdale pr?jite
– cocos amestecat cu pudr?  de migdale, sau mar?ipan topit pentru învelirea bilu?elor

Mod de preparare:

    Biscui?ii se macin? (mai fin decât pentru salamul de biscui?i). Zah?rul, pudra de cacao ?i zah?rul vanilat se amestec?, se pune ap?, cât s? acopere ?i se fierbe un sirop. Când se ia de pe foc se adaug? untul ?i se amestec?, pân? acesta se tope?te. Biscui?ii se stropesc cu lapte cald, apoi se toarn? siropul ?i se amestec? bine. Din aceast? compozi?ie se formeaz? bilu?e, dar în mijlocul fiec?reia se pune câte o migdal? pr?jit?. Bilu?ele se rostogolesc în cocosul amestecat cu praful de migdale, sau se învelesc în mar?ipan, eventual în ciocolat?.

 

(Visited 67 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.