Beyonce Knowles, într-un nou capitol din viața ei

beonce1În februarie 2010, artista în vârstă de 29 de ani și-a încheiat turneul mondial de promovare a albumului „I Am Sasha Fierce”, care a dus-o pe 97 de stadioane, și a făcut ceva ce nu mai făcuse ca adult  a dus o viață normală.
   După ani în care a avut un program plin de turnee, apariții și proiecte legate de linia ei vestimentară și parfumuri, Beyonce și-a luat o bine-meritată vacanță. „Totul începuse să devină încețoșat și nici nu mai știam în ce oraș sau în ce zi mă aflu. Am hotărât să iau o pauză și să merg cu soțul meu Jay-Z în turneu. Am vizitat muzee, am mers la balet și am văzut toate locurile pe care mi-am dorit să le văd, dar niciodată nu am avut timp.”

beonce1

    De-a lungul carierei ei de 18 ani, începută la vârsta de 12 ani alături de prietenele ei din trupa Destiny’s Child, artista care a vândut peste 75 de milioane de albume a fost mai tot timpul în atenția publicului, dar are și acum determinarea începătorului care vrea să demonstreze ceva. „Rolul Etta James din pelicula „Cadillac Records” m-a schimbat cu adevărat. A fost un personaj întunecat.” Interpretarea ei l-a inspirat pe Clint Eastwood s-o distribuie în viitorul său proiect, o adaptare după „A Star Is Born”, în care Beyonce va juca o cântăreață în plină afirmare care se îndrăgostește de un actor faimos aflat în declin.
   beonce2

Titlul celui de-al patrulea album solo „4”, lansat pe 24 iunie 2011, a fost dat de fanii cântăreței. „Patru este de altfel și numărul meu preferat. E o cifră importantă în viața mea- data mea de naștere (4 septembrie), data de naștere a mamei și a soțului meu, precum și data în care m-am căsătorit. Barrack Obama este al 44-lea președinte și am interpretat piesa Ettei James, „At Last” , la balul de inaugurare.” Despre puterea modei și cele șapte ținute care i-au definit cariera
   Artista spune că atunci când interpretează un cântec are deja în minte imaginea videoclipului pentru acea piesă. „Îmi închipui coreografia și vizualizez ce voi purta înainte ca toată lumea ” casa de producție sau regizorul ” să fi auzit cântecul.”
   În interviul acordat revistei „W”, Beyonce a ales câteva imagini din cariera ei post-Destiny’sChild pentru a ilustra evoluția ei personală. „Toate aceste imagini au ceva în comun. În videoclipurile mele îmi doresc întotdeauna să fiu o femeie puternică. Aceasta e misiunea mea.”
beonce31. „Crazy In Love”(2003)
   „Tocmai împlinisem 21 de ani și acesta a fost primul meu videoclip solo. Am vrut să fiu versiunea feminină a lui James Dean purtând un top alb și jeanși scurți. Întotdeauna mă gândesc să port ceva ce ar putea cumpăra și fanii mei. Îmi amintesc că în copilărie îi urmăream pe artiștii mei preferați și încercam să mă îmbrac ca ei. Mi-am cusut fermoare pe jachetele mele ca să arăt ca Michael Jackson. În videoclip port pantofi roșii cu toc. În adolescență repetam mișcările de dans în pantofi cu tocuri înalte. La 13 ani ni s-a cerut să purtăm tocuri, dar la început nici nu puteam păși, mergeam cu genunchii îndoiți. Dar ne-am obișnuit. Acum am o regulă – dansatoarele mele trebuie să poarte tocuri când le port și eu. Toate îmi spun «Te rog, dă-ți jos pantofii Beyonce» Acasă sunt tot timpul desculță. Și am un mers apăsat când sunt fără tocuri. Când mă aud prin casă, toată lumea știe că m-am trezit.”

beonce42. „Deja Vu”(2006)
     „Am filmat în New Orleans imediat după uraganul Katrina, iar în mintea mea coregrafia era aproape tribală. Există ceva spiritual în Louisiana, de unde este și familia mea, și m-am gândit la Josephine Baker. Avea un stil specific de a dansa. Am folosit-o ca punct de referință și am combinat-o cu Brigitte Bardot. Părul și bustiera sunt foarte Bardot. Îmi place să combin lucruri care altfel nu te-ai gândi că se potrivesc ” ca de exemplu Baker și Bardot. Amândouă au avut acea influență franceză, care este foarte puernică și în Louisiana.”

beonce53. Ședința foto pentru albumul „Sasha Fierce”(2008)
   „Port o platoșă aurie creată de JoseBarrera. A fost foarte greu să- mi las brațele jos, motiv pentru care le am ridicate în fotografie. Mănușa aurie din metal a fost făcută special „este într-un fel propria mea mănușă Michael Jackson din viitor. Sasha Fierce s-a născut în timpul videoclipului «Crazy In Love». De felul meu sunt timidă și am fost obișnuită să cânt într-o trupă unde totul ține de camaraderie ” toate treceam prin aceleași emoții împreună. Ca Sasha Fierce, eram eu singură. Am devenit Sasha Fierce pentru a- mi arăta senzualitatea într-o manieră nouă.”

beonce64. „Single Ladies (Put a Ring on It) (2008)
   „Mama a făcut body-ul în noaptea dinaintea filmărilor. Din nou, am vrut să port ceva ce ar putea purta și fanii. Sunt obsedată de coreograful Bob Fosse și am văzut look-ul acestui videoclip ca inspirat de Fosse. A fost una dintre cele mai calde zile din New York și cu toate că nu știam atunci, am filmat într-un fost studio porno. Am început să fiu suspicioasă după ce am văzut că fiecare cabină avea o altă tematică. Nu era aer condiționat așa că eram lucioase de la transpirație.”

beonce75. „Telephone” (cu Lady Gaga) (2010)
    „Gaga este prietena mea. Sunt cea mai mare fană a ei. Când am văzut- o prima dată pe scenă, am strigat-o și i-am spus că e grozavă. Asta a fost înainte de a deveni faimoasă și încă de pe atunci ne-am înțeles foarte bine. Mai târziu, mi-a cerut să apar în videoclipul ei și i-am spus «Am încredere în tine, Gaga. Voi face orice îmi vei cere». Am interpretat o fată foarte, foarte rea. Când mi-am pus peruca Bettie Page am intrat imediat în rol. Am studiat-o pe Bettie și am încercat să îi imit atitudinea. Videoclipul a semănat cu unul dintre filmele lui Quentin Tarantino. El ne-a dat «binecuvântarea» și chiar ne-a împrumutat furgoneta galbenă ce apare în filmul «Kill Bill».”

beonce86. „Why Don’t You Love Me” (2010)
    „Încă o aveam în minte pe Bettie Page și am vrut să fac ceva inspirat de ea. Acest videoclip a fost un secret- eu l-am plătit și l-am coregizat, fără să-mi anunț casa de producție sau echipa de management. Hainele și bijuteriile sunt din garderoba mea și mi-am făcut singură machiajul. Am filmat cele opt ținute într-o singură zi într-o casă minunată a unui producător care lucrase cu Dorothy Dandridge. Avea poze cu ea pe pereți, așa că spiritul ei este și în videoclip. Sunt înnebunită după filmele Super 8 și am vrut să obțin acele culori suprasaturate. E o altfel de dramă – la- crimile, paharele cu martini și țigările.”

beonce97. „Run the World (Girls)” (2011)
   „Aceasta este puterea, următorul capitol din viața mea. Continui această carieră pentru că mă încântă și îi inspiră pe oameni. În videoclip, mai mult decât orice, am vrut să arăt că sunt mândră să fiu femeie. Am citit despre femei africane puternice care au hiene ca animale de companie și am vrut să creez o lume în care femeile conduc, așa că în videoclip am și eu hiene ca animale de companie. Am vrut să exagerez pentru a demonstra că femeile conduc.”

beonce10„Prioritățile mele s-au schimbat”
     Vedeta a învățat multe din încercările din trecut, inclusiv o perioadă de depresie în timpul primei destrămări a trupei Destiny’sChild. „Ori de câte ori mă simt rău, folosesc acel sentiment pentru a mă motiva să muncesc mai mult. Îmi permit doar o singură zi în care să-mi plâng de milă. Oamenii care se plâng mă enervează. Când nu sunt în cea mai bună stare a mea mă întreb «Ce-ai de gând să faci în legătură cu asta?». Folosesc negativitatea pentru a mă transforma într-o persoană mai bună.” Într-o apariție recentă în emisiunea „The View” , Beyonce a declarat că în prezent se concentrează foarte mult pe melodii care să îmbine mai multe stiluri muzicale și care să transmită ceva prin versuri. «Prioritățile mele s-au schimbat deoarece am realizat atât de multe până acum. Pur și simplu vreau să fac muzică care să-i facă pe oamenii să simtă. Voi împlini în curând 30 de ani și e minunat tot ceea ce mi se întâmplă, pentru că știu cine sunt cu adevărat. Sunt soție. Sunt fiică. Sunt o prietenă și sunt femeie.”

(Visited 22 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107