Beneficiile polenului asupra organismului

Beneficiile polenului asupra organismului

La fel ca și alte alimente, produsele apicole ar trebui să facă parte din alimentația noastră zilnică deoarece are numeroase beneficii asupra organismului nostru. Unul dintre produsele apicole de bază din care derivă multe alte astfel de produse, este polenul.

Polenul, ca produs apicol este utilizat de mii de ani ca supliment alimentar, medicament, revigorant și mulți consideră polenul ca fiind un adevărat izvor pentru menținerea tinereții și vitalității. De asemenea acest produs apicol este un bun întăritor pentru sistemul imunitar și ajută organismul să lupte cu succes împotriva bolilor.

Polenul, cu toate acestea este responsabil pentru tratarea multor boli digestive, așadar este un foarte bun medicament. Acest produs apicol se găsește în toate magazinele naturiste atât sub formă naturală cât și sub formă de praf.

 

Rolul pe care îl îndeplineşte polenul

 

Polenul are rolul de a regla tranzitul intestinal mai ales în cazurile de constipație cronică iar pentru cele care vor să mai scape de câteva kilograme în plus, polenul este un ajutor de nădejde în ceea ce privește arderea grăsimilor și în controlul greutății.

Ameliorează circulația sangvinică sistemică, ajută la controlul astmului și ameliorarea acestuia, crește capacitatea de efort, îmbunătățește performanța sportivilor, reduce nivelul colesterolului, reduce efectele chemoterapiei și multe alte asemenea efecte benefice asupra organismului, toate oferite de acest produs apicol minune.

De asemenea polenul are un conținut ridicat de vitamine esențiale pentru organism dar și un conținut bogat de nutrienți.

Totuși polenul, în afară de aceste multiple beneficii pe care le oferă organismului nu este un produs apicol recomandat pentru oricine. Cu toate că este eficient în combaterea unor boli și stimulează funcțiile organismului, în cazul în care cineva suferă de o alergie alimentară recunoscută este mai recomandat să nu se utilizeze polenul. De asemenea, cu toate că este un produs apicol care conține aproape tot ceea ce îi este necesar organismului nu este recomandat nici femeilor însărcinate. Această evitare a polenului la femeile însărcinate se prelungește și pe perioada alăptării. Acest lucru se datorează faptului că polenul poate conține urme de pesticide sau fertilizatori artificiali care ar putea să îi facă rău celui mic.

 

Modalităţile de utilizare ale polenuluipolenul

Revenind asupra beneficiilor pe care le are acest produs apicol, se poate spune că acesta se poate utiliza cu succes ca tratament adjuvant în terapiile împotriva astmului, alergiilor, tulburărilor gastrointestinale și chiar alcoolismului.

După ani în șir de cercetări, totuși specialiștii nu sunt deciși dacă polenul are într-adevăr toate aceste efecte benefice asupra organismului pe care le-am enumerat în conținutul acestui articol.

Polenul poate fi utilizat cu succes pentru multe preparate pe post de înlocuitori ai zahărului și se vor obține rezultate la fel de dulci pentru prăjituri exact în același mod în care ai folosi zahărul.

Aceste efecte benefice asupra organismului cu toate că încă nu sunt dovedite au totuși un rol foarte important pentru tratarea anumitor boli. Conținutul de vitamine, aminoacizi, enzime, coenzime și chiar hormoni contribuie la un stil de viață mult mai sănătos și la menținerea sănătății.

În concluzie acest produs apicol minune este mult mai recomandat decât orice alt medicament obținut pe cale chimică.

(Visited 98 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107