Aventura de-o noapte

Aventura de-o noapte, benefică sau dăunatoare?

Marea majoritate a oamneilor au avut parte de aventura de-o noapte.

În era vitezei şi a timpului tot mai puţin, aventura de-o nopate este o realitate a zilelor noastre.

Abordarea sau raportatrea la ea este diferită între barbati şi femei.

Femeile pot cadea într-o aventura de-o noapte ca urmare a unei atracţii extreme, pură razbunare ori un mic refugiu pe care îl consideră ca un bonus bine meritat.

Pe de altă parte, brabaţii, văd acest lucuru ca unul firesc.

“Dacă ar fi invers, ar fi mai interesant? Respectiv dacă am accepta că unele femei pot avea relaţii dese de o noapte, ca şi bărbaţii? Feminitatea şi gingăşia femeilor ar dispărea. Din cauze clar hormonale, bărbaţii au preluat îndatoririle si sensibilitatea femeilor începând cu anul 1997. Rezultatul? Ieşiţi pe stradă. Priviţi zecile de cupluri ce trec pe lângă voi. Nu prea mai sunt bărbaţi. Surori mai mari, da. Bărbaţii şi-au pierdut masculinitatea. Ca barbatul să fie bărbat şi femeia femeie, până la 30 de ani, trebuie să experimenteze relaţiile de o singură noapte. Altfel, sexual şi emoţional vor fi dominaţi’’, precizează psihologul Radu Leca pentru Ce se întâmplă, doctore?!

După o astfel de aventura de-o nopate, atât barbaţii cât si femeile îsi schimbă radical comportamentul  “Apare relaxarea, flexibilitatea emoţională. Dispare stresul. Blamata ca experienţă de milioane de oameni, aventura de-o noapte te reconfirmă ca om modern. Evident, nu are nimic în comun cu lucrurile profunde şi echilibrate pentru care trebuie să munceşti din greu. La nivel de suprafaţă, negândindu-te la vinovăţie şi la teama de a nu distruge, subiectul, care în timpul unei relaţii vechi are o aventură, o să fie mult mai relaxat. Relaxarea este însă de suprafaţă şi nu este reală. Există zâmbetul obişnuit şi zâmbetul vinovat. Dacă nu pe loc, sigur în 12 luni o să se simtă vinovat. Aventura de o noapte, din punct de vedere psihologic, este o formă de distrugere emoţională’’,  spune pshiologul.

Aventura de-o noapte este un risc pe care trebue sa ni-l asumăm şi fiecare putem să reactionăm diferit

  • vorbitul în somn – poţi pronunţa numele persoanei
  • nemulţumirea faţa de partener
  • sentimentul de vinovăţie
  • etc.

Cum se simt femeile şi bărbaţii după o aventură de o noapte?

Ce simţim după ce înselăm, tradăm ţine de educţia şi religia.

“În primul moment apare bucuria orgasmului obţinut cu o altă persoană decât cea obişnuită. Ulterior, starea de rău, de vinovăţie. Se instalează frica de a nu fi descoperit. Există subiecţi ce au primit diagnosticul de Tulburare Anxios Depresivă având ca şi cauză principală relaţia extraconjugală. Prin nemărturisire, subiectul devine stresat”, spune psihologul Radu Leca.

Bărbatul şi femeia îmbrăţişează trăiri similare după un astfel de episod. “Psihologic, comportamentul pare similar. Analiza comportamentală confirmă faptul că subiecţii au multe puncte de reacţie în comun. Unde intervine nota distinctivă? Tipologia bărbatului şi tipologia femeii remarcă diferenţe emoţionale exprimate scriptic . Oscar Wild spunea aşa: „Un bărbat poate fi fericit cu orice femeie, atâta timp cât nu o iubeşte”, iar femeia, Stela Popescu: „Bărbatul şi femeia sunt, categoric, diferiţi, dar complementari. Egalitatea între sexe înseamnă parteneriat”.Exemplele de mai sus sunt extreme prin aruncarea în scenă, dar favorizează înţelegerea’’, susţine psihologul Radu Leca.

De ce recurg bărbaţii şi femeile la astfel de gesturi

“Nemulţumirea este un răspuns. Din dorinţa de a fi reconfirmaţi sexual, atât bărbaţii, cât şi femeile, înşală’’,  afirmă psihologul Radu Leca.

Dacă visezi la o aventura de-o nopate, trebuie să fi consientă de orice posibil rezultat, de bolile cu transmisie sexuală,de sănătatea mintală ce se subrezeşte, de posibila scăderea imaginii de sine.

(Visited 1.334 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107