Atentie la apa de proasta calitate!

water

water

Potrivit unui studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), apa de proasta calitate este cauza bolilor din lume in proportie de aproape 10% si provoaca 6% din decesele la nivel global. Raportul OMS estimeaza ca problemele legate de apa, de epurarea acesteia si de igiena cauzeaza 9,1% din bolile care apar in fiecare an in lume. Copiii sunt primele victime – bolile copiilor sub 14 ani sunt provocate in proportie de 22% de apa infestata. Apa cauzeaza boli precum malaria, febra degue sau diareea.
In tarile dezvoltate, apa de proasta calitate duce la moarte in mai putin de 1% din cazuri, dar in tarile in curs de dezvoltare raportul este de 10%, cel mai ridicat fiind inregistrat in Angola 24%. Annette Pruss-Ustun, autoarea raportului OMS, a declarat ca in 35 dintre tarile cele mai afectate peste 15% dintre boli ar putea fi evitate pe termen lung prin imbunatatirea calitatii apei, prin epurarea acesteia si prin imbunatatirea conditiilor igienice.

(Visited 49 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107