Astenia de toamnă-remedii homeopate

Inlătură astenia de toamnă cu remedii homeopate.
Necesitatea adaptării la variații climatice (rece dimineaț a și seara și cald la prînz) și de regim de viață (vara mai lejer, toamna mai intens) solicită în mod deosebit rezervele energetice, fizice, emoționale și mentale ale organismului.

Inlătură astenia de toamnă cu remedii homeopate.
Necesitatea adaptării la variații climatice (rece dimineaț a și seara și cald la prînz) și de regim de viață (vara mai lejer, toamna mai intens) solicită în mod deosebit rezervele energetice, fizice, emoționale și mentale ale organismului.
Nu rareori vedem adolescenți cu cearcăne mai mari decît ale unor adulți care lucrează în ture de noapte.astenia de toamna


Sau adulți tineri, care consumă cantități impresionante de cafea și energizante pentru a face față activităț ilor zilnice.
Atunci apare astenia, care la început este mai ușoară și se ameliorează după somnul de noapte sau în week-end, dar ulterior devine atît de accentuată încît se transformă într-un adevărat simptom de oboseală cronică.
Arnica- Există cîteva remedii homeopatice care ajută la depășirea acestui moment dificil de intersezon, ameliorează astenia și ajută persoanele să-și recupereze abilitățile fizice și mentale într-o perioadă scurtă de timp. Principalul remediu pentru adulți este Arnica. Ea îmbunătățește capacitatea de efort fizic și mental a persoanei, avînd și un efect antitraumatic diminuînd impactul zilnic al micilor traume ale existenței(certuri, contrarietăți, frici, furii). Este un bun remediu adaptogen pentru adulții activi, potrivit vremurilor prezente,
solicitante și competitive.
Pentru tineri, elevi și studenți, există preparatul Kalium Phosphoricum, care administrat timp de 1- 2 luni ajută la o mai bună concentrare la școală, ajută memoria și atenția. Este recomandat în special în perioada tezelor și examenelor.
Desigur și alimentația are un rol important, o dietă corectă cu fructe și legume de sezon, proaspete și mîncăruri preparate în gospodărie, cu evitarea alimentelor de tip fastfood și a băuturilor acidulate (care au un puternic efect demineralizant) ajută la refacerea energiei organismului.
Somnul de noapte este esențial în special între orele 22 și 24. De asemenea se știe că ficatul (care este principalul furnizor de energie al organismului) are ca ore de refacere și relaxare între 1 și 3 noaptea. Deci este esențial ca în acest interval orar organismul să se odihnească și să doarmă.
Selenium combate stările de apatie. La persoanele vîrstnice, lipsite de energie și cu stare emoțională de indiferență și apatie se recomandă Selenium, dimineața timp de 1-2 luni. De asemenea, se recomandă o dietă echilibrată precum și plimbări în aer liber. Aerul curat și mișcarea sunt adevărate binefaceri pentru organismul îmbătrînit, care are tendinț a la sedentarism și să petreacă timp îndelungat în spații închise, neaerisite și poate necorespunzător încălzite.
Menținerea unui tonus energetic bun la orice vîrstă reprezintă cheia unei vieți armonioase. Un organism sănătos și plin de energie ne permite să ne bucurăm de fiecare anotimp, indiferet de vîrsta pe care o avem.
Dr. Szatmari Anamaria, medic
homeopat Clinica Sf. Anton

(Visited 83 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107