Amenajare gradini în stil Feng Shui

Vechea artă chinezească Feng Shui care în ziua de astăzi și-a păstrat semnificația originală, aceea de a plasa inteligent obiectele în spațiu cu scopul de a ne simți bine și să nu atragem energiile negative, chiar dacă este folosit mai mult datorită faptului că este o modă în ceea ce privește amenajările.

Prin amenajarea grădinilor în stil Feng Shui respectând principiile expuse de acesta se poate ajunge la un flux benefic al Chi-ului, adică a forței de energie, ce are capacitatea de a influența starea de bine sau chiar starea materială.

O amenajare a grădinii în stil Feng Shui trebuie să urmeze exemplul naturii creeând astfel echilibru și armonie. Dacă până acum amenajarea în stil Feng Shui a avut un impact puternic și o popularitate pe măsură în ceea ce privește design-ul interior, același lucru l-a căpătat și în ceea ce privește amenajarea grădinilor.

Așadar sunt câteva elemente de care trebuie să țineți cont atunci când vine vorba despre amenajarea grădinii în acest stil cum ar fi, în primul rând asigurarea luminii pe partea de sud – vest. Se spune că acest lucru poate să aibă o influență destul de puternică asupra relațiilor de cuplu. Pentru a face ca lumina și razele soarelui să pătrundă cu o mai mare intensitate în această parte a grădinii înseamnă că și plantele vor fi mai rare în această zonă. Pentru a asigura o iluminare corespunzătoare și pe parcursul serilor pe care le petreceți în grădină puteți amplasa felinare.amenajare-gradina-feng-shui

Pentru a crea intimitate și sprijin dar și pentru a oferi senzația de protecție, în spatele grădinii puteți planta copaci și arbuști mai înalți cu o creștere rapidă. De asemenea atunci când vreți să realizați o amenajare a grădinii în stil Feng  Shui trebuie să verificați în mod constant plantele pentru că dacă acestea cresc greu sau sunt ofilite înseamnă că forța de energie nu este benefică și trebuie să faceți o schimbare în acest sens. De asemenea dacă ați plasat un bazin cu apă, fântână sau orice altă sursă de apă în amenajarea grădinii trebuie să vă asigurați că aceasta este păstrată tot timpul curată. De asemenea apa trebuie să circule în mod constant, să nu stea pe loc. De bun augur în amenajarea grădinilor în stil Fenh – Shui este și plasarea unor peștișori aurii în iazul din grădină dar trebuie să țineți cont că trebuie să îngrijiți foarte bine plantele din iaz și peștii.

Dacă aveți o grădină mică un efect benefic pentru păstrarea forței de energie pozitive, plasarea de plante agățătoare poate să contribuie la păstrarea acestei stări de bine. Cărările șerpuite, elementele de piatră și cărămidă, beton, amestecurile de flori și arbuști care să păstreze o senzație de bine pe toată perioada anului, frunzișul moale, gardurile cu rol de sprijin pentru plante,  bancă de lemn plasată la est, toate acestea contribuie la păstrarea unei stări pline de energie pozitivă în grădina voastră.

Așadar o grădină îngrijită și care ține cont de principiile acestei arte chinzești de amenajare a grădinilor, toate contribuie la o echilibrare a interiorului și în mod automat vine și senzația de relaxare de care are nevoie oricine după o zi grea.

 

(Visited 224 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.