Motive pentru care calitatea prezentata de alimente sănătoase reduce riscul apariției decesului

alimente sănătoase

Trend-ul consumării de alimente sănătoase este în creștere. Acest fapt reprezintă o veste chiar foarte bună. Din ce în ce mai mulți oameni aleg să le consume dar să se și informeze legat de calitatea lor.

Așadar, au început să apară întrebări dacă alimentele respective sunt bio, dacă nu cumva au fost injectate sau și mai rău, dacă au pesticide sau hormoni.

Se pare că, în zilele noastre ,,mănâncă mai puțin și fă mai multă mișcare” nu se aplică întotdeauna. Pe piață există multe alimente care sunt procesate și, chiar dacă nu consumăm mult din acestea tot au darul de a depune niște kilograme în plus.

alimente sănătoase

Specialiștii în nutriție recomandă să vă orientați să consumați alimente care accelerează metabolismul. Noi studii arată că ar trebui să încercăm să folosim alimente sănătoase care ajută la menținerea indicilor generali ai sănătății. Astfel, indicii precum colesterolul, glicemia dar și tensiunea trebuie să fie ținute sub control. Deci, trebuie să consumăm alimente sănătoase care au capacitatea de a accelera metabolismul.

De ce să evităm consumarea de alimente procesate?

Consumarea alimentelor procesate prezintă foarte multe pericole. În spatele alimentelor procesate există un întreg proces de fabricare ce presupun adăugarea unor aditivi care intensifică gustul și / sau prelungesc  termenul de valabilitate.

De cele mai multe ori sunt bogate în zaharuri ceea ce prezintă un pericol deosebit pentru sanatate. Consecințele consumării unor astfel de produse în detrimentul unor alimente sănătoase reprezintă cea mai neinspiata alegere.

Cu cât un aliment este trecut prin mai multe procese cu atât rămân mai puține vitamine, minerale și fibre.

Pericolele care pot surveni în urma consumării în exces a alimentelor procesate și a celor care au fost supuse unui proces chimic sunt: obezitate, cancer, diabet sau chiar deces.

alimente sănătoase

Cu toții ne dorim să consumăm alimente cât mai gustoase. Acest lucru stă în natura umană.  Însă, datorită competiției în industria alimentară între companii, a dus la scăderea calității alimentelor. Astfel firmele din această industrie cheltuiesc masiv pentru a cumpăra aditivii care să facă mâncarea cât mai delicioasă.

Acesta este și motivul pentru care pe piață au apărut produse care oferă o satisfacție mult mai mare creierului, una care o depășește cu mult pe cea a acestor alimente sănătoase și naturale.  Totodată, alimentele procesate creează dependență, ceea ce ne face să mâncăm mai mult și, în cele din urmă ajungem să ne îmbolnăvim.

Multe dintre alimentele procesate conțin ingrediente artificiale. Unele tipuri de astfel de alimente pot conține chiar și zeci de astfel de ingrediente artificiale ceea ce nu este un lucru deloc bun pentru organism.

Consumați alimente sănătoase pentru a reduce riscul de deces

Consumul de alimente sănătoase reprezintă una dintre cele mai bune metode pentru a putea reduce riscul apariției unor boli. Și nu numai. În momentul în care organismul are tot ce îi trebuie este imposibil să nu aveți o stare de sănătate cel puțin îmbunătățită.

Cercetătorii din domeniul nutriției au publicat recent un studiu care demonstrează că este suficient să creșteți și doar cu 20% calitatea alimentelor consumate. Astfel, veți reuși să reduceți riscul de deces. Cu cât veți consuma alimente mai sănătoase cu atât veți putea să duceți o viață mai bună.

(Visited 43 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107