Alimentaţia mamei poate influenţa sexul viitorului copil

femeie-insarcinataAlimentele cu un aport caloric mare consumate de viitoarele mame înainte de conceperea unui copil pot influenţa sexul bebeluşului, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, publicat în Proceeding of the Royal Society.

Studiul poate explica de ce proporţia de băieţi este mai mică în ţările dezvoltate, unde numeroase tinere adoptă regimuri alimentare hipocalorice”, a spus Fiona Mathews, de la Universitatea din Exeter.

La studiu au participat 740 de femei însărcinate, originare din Marea Britanie, care au dat informaţii despre alimentaţia lor înainte de concepţie şi în prima parte a sarcinii. Femeile se aflau la prima sarcină şi nu cunoşteau sexul bebeluşului.

Viitoarele mame au fost împărţite în trei grupuri, în funcţie de aportul caloric din momentul concepţiei. 56% dintre cele care aveau dieta alimentară cea mai bogată din punct de vedere energetic au născut băieţi, faţă de doar 45% dintre cele care au avut aportul caloric cel mai scăzut.

femeie-insarcinata

femeie-insarcinata

Alimentele cu un aport caloric mare consumate de viitoarele mame înainte de conceperea unui copil pot influen?a sexul bebelu?ului, potrivit unui studiu realizat de cercet?torii britanici, publicat în Proceeding of the Royal Society.

Studiul poate explica de ce propor?ia de b?ie?i este mai mic? în ??rile dezvoltate, unde numeroase tinere adopt? regimuri alimentare hipocalorice”, a spus Fiona Mathews, de la Universitatea din Exeter.

La studiu au participat 740 de femei îns?rcinate, originare din Marea Britanie, care au dat informa?ii despre alimenta?ia lor înainte de concep?ie ?i în prima parte a sarcinii. Femeile se aflau la prima sarcin? ?i nu cuno?teau sexul bebelu?ului.

Viitoarele mame au fost împ?r?ite în trei grupuri, în func?ie de aportul caloric din momentul concep?iei. 56% dintre cele care aveau dieta alimentar? cea mai bogat? din punct de vedere energetic au n?scut b?ie?i, fa?? de doar 45% dintre cele care au avut aportul caloric cel mai sc?zut.

 

Cercet?torii au mai descoperit o puternic? rela?ie între consumul de cereale la micul dejun ?i conceperea unui b?iat. De asemenea, femeile care au avut o alimenta?ie bogat? în nutrien?i varia?i (potasiu, calciu, vitaminele C, E ?i B12) au prezentat mai multe probabilit??i de a na?te un b?iat.

În ultimii 40 de ani, în ??rile industrializate s-a înregistrat o diminuare u?oar?, dar constant? a propor?iei de b?ie?i n?scu?i (o pierdere de aproximativ un bebelu? masculin la 1.000 de na?teri, în fiecare an). Declinul a fost considerat un semnal de alert?, posibil provocat ?i de expunerea la substan?e toxice.

Totu?i, dietele alimentare adoptate de tinerele femei din ??rile dezvoltate, marcate de o reducere a aportului energetic, ar putea explica acest fenomen, sunt de p?rere cercet?torii.

Micul dejun tinde s? dispar? în ??rile dezvoltate. În Statele Unite, propor?ia de adul?i care iau micul dejun a sc?zut de la 86%, în 1965, la 75%, în 1991, au mai spus ace?tia.

Speciali?tii au avansat ca ipotez? faptul c? eliminarea micului dejun prelunge?te perioada normal? de abstinen?? alimentar? nocturn?, sc?zând nivelul de glucoz? din organism. Potrivit studiilor anterioare efectuate în laborator, un nivel ridicat de glucoz? în organism favorizeaz? masculinitatea.

(Visited 26 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.