Afla ce factori influenteaza sarcina peste termen

  S-a mai numit şi sarcină prelungită, suprapurtată sau supramaturată. Sarcina prelungită cronologic reprezintă perioada de gestaţie care a depăşit media de 280 de zile.
  Durata normală a unei sarcini este de 280 de zile din prima zi a ultimei menstruaţii, 270 de zile după un contact sexual unic şi de 266 de zile de la ultima ovulaţie.
  Durata maximă a unei sarcini normale este de 294 de zile. Legislaţia menţionează durata maximă a unei sarcini ca fiind de 300 de zile.

  S-a mai numit si sarcina prelungita, suprapurtata sau supramaturata. Sarcina prelungita cronologic reprezinta perioada de gestatie care a depasit media de 280 de zile.
Durata normala a unei sarcini este de 280 de zile din prima zi a ultimei menstruatii, 270 de zile dupa un contact sexual unic si de 266 de zile de la ultima ovulatie.
Durata maxima a unei sarcini normale este de 294 de zile. Legislatia mentioneaza durata maxima a unei sarcini ca fiind de 300 de zile.

 

Au fost citate în literatura si date extreme: 365 de zile (MEYER)-sarcina cu fat normal si chiar de 389 de zile – sarcina cu fat anencefalic.

Cauze

Factori materni: durata ciclului menstrual mai mare de 28-32 de zile; cicluri anovulatorii ce preced sarcina; ovula?ii tardive; factori genetici; alimentatia deficitara; multiparitatea; malformatii uterine; stresul matern.
Factori fetali: prezentatii distocice; prezentatii frontale, faciale, transverse sau pelviane; anencefalia fetala; sexul fetal-79% dintre copiii nascuti din sarcini prelungite sunt de sex masculin.
Factori anexiali: hidramniosul cronic; insuficienta placentara cronica.
La nastere trebuie precizata prezenta sindromului Ballantyne- Runge-Clifford caracterizat prin: semne generale – lungimea fatului 53-54 de cm, par mare, mâini de spalatoreasa; semne biologice; hipoglicemie, hiponatremie, hipocalcemie, acidoza; semne cutanate: descuamarea furfuracee a tegumentelor, palme si plante încretite, fata de batrân; semne nervoase: fatul prezinta hipotermie, hipertonie, este agitat, cu privire vie, cianotic si poate prezenta crize convulsive.

(Visited 168 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107