Afinul – izvor de sănătate și frumusețe

afineÎn tradiția populară este prețuit pentru fructele dulci-acrișoare, la culesul cărora în iulie se folosesc piepteni speciali. Din afine se prepară băuturi răcoritoare și alcoolice, dar și gemuri.

afine

afine

În tradi?ia popular? este pre?uit pentru fructele dulci-acri?oare, la culesul c?rora în iulie se folosesc piepteni speciali. Din afine se prepar? b?uturi r?coritoare ?i alcoolice, dar ?i gemuri.

Compozi?ie ?i ac?iuni fitoterapeutice
   Afinul este un arbust care cre?te la altitudini de pân? la 2.500 metri. Frunzele con?in compu?i bioactivi importan?i, cum sunt mirtilina ?i flavonoizii. Fructele con?in ?i mai mul?i compu?i benefici, între care vitamine B1, B2, B3, C, E, minerale (calciu, potasiu, sulf, zinc, siliciu). În fitoterapie sunt folosite atât fructele cât ?i frunzele. Ac?ioneaz? ca antioxidan?i, sunt diuretice, antiseptice ale tractului urinar. P?streaz? flexibilitatea vaselor de sânge, asigur? fluxul sanguin normal. Ajut? la controlul nivelului insulinei ?i consolideaz? ?esuturile.
   Sus?in ?i consolideaz? structurile colagenului, inhib? dezvoltarea bacteriilor ?i au efecte anticancerigene ?i anti-îmb?trânire. Sunt utile în in-flama?ii, stres, anxietate, cataract?, glaucom. Pot fi de ajutor în prevenirea ?i oprirea degenerescen?ei maculare.

Afinul în tratarea diabetului
   Aceast? plant? este indispensabil? celor ce sufer? de aceast? afec?iune. De fapt afinul este denumit insulin? vegetal?. Orice preparat din afin este util în aceast? boal?, mai pu?in cele ce con?in zah?r sau miere. Este recomandabil ca frunzele de afin s? fie combinate cu cozi de cire?e, p?st?i de fasole, brusture, mesteac?n într-un ceai care poate contribui la diminuarea zah?rului din sânge ?i la o mai bun? func?ionare a pancreasului. Frunzele de afin se prepar? prin infuzie (o lingur? la o can? cu ap?). Se beau 2 c?ni pe zi, timp de 7 zile. Se ia ?i sub form? de extract apos,  preparat la rece (2 linguri bine m?run?ite se pun la macerat cu 250 ml ap?, se las? în repaos 6 ore). Se administreaz? 2 c?ni pe zi. În perioada sezonului se consum? fructe proaspete (100-200 grame) pe zi, timp de 14 zile pe lun?. Se poate continua tratamentul în afara sezonului prin congelarea sau uscarea fructelor. Se alterneaz? tratamentul cu frunze ?i fructe pe toat? perioada anului, dou? s?pt?mâni lunar. Exist? dovezi c? numeroase persoane suferinde de diabet reu?esc s?-?i p?streze nivelul glicemiei în limite acceptabile cu ajutorul suplimentelor naturale care con?in concentrate de fructe de afin.

(Visited 50 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.