Acordă o atenție specială părului tău după sezonul estival

1După o vară însorită părul tău are nevoie de mai multă îngrijire. Se știe că razele UVA, UVB, sarea, clorul și vântul nu ne afectează numai pielea, ci și podoaba capilară. Din cauza razelor solare ce afectează celulele protectoare aflate pe suprafața firului, vara   părul nostru poate dobândi un aspect fragil, pierzându-și strălucirea. Așadar la sfârșitul verii este bine să acordăm o atenție sporită podoabei capilare.

 

1

 

Tunderea vârfurilor înseamnă regenerarea părului

Firele despicate oferă părului un aspect neîngrijit, tern și foarte urât. Tunderea vârfurilor înseamnă regenerarea părului. De asemenea după concediu ar fi bine să aplici o vopsea proaspătă, cât mai apropiată de culoarea ta naturală apoi să începi un tratament serios cu produse de îngrijire potrivite părului tău. Există o multitudine de produse care îți vin în ajutor, de la balsamuri și măști de păr pe care le folosești la fiecare spălat până la seruri și uleiuri pentru tratamentul vârfurilor. Nu uita să consulți un specialist, pentru a alege produsele potrivite pentru tipul tău de păr.După ce împreună cu un specialist ai ales produsele potrivite poți începe îngrijirea părului tău acasă.

2

Masează scalpul cu buricele degetelor prin mișcări circulare energice

Atunci când îți speli părul este foarte important să ai grijă la temperatura apei. Apa fierbinte îngrașă și degradează părul și, în plus, arde scalpul, favorizând apariția mătreții. Nu folosi șampon în exces. Diluează puțin șampon cu apă și abia apoi aplică-l pe păr. Astfel, părul tău nu va veni în contact direct cu șamponul concentrat, care-i poate agresa structura. Distribuie șamponul în mod uniform, cu ajutorul palmelor. După ce l-ai întins uniform, masează scalpul cu buricele degetelor prin mișcări circulare energice, dar delicate. Acțiunea are ca scop atât eliminarea celulelor moarte, cât și întărirea firului de păr, prin stimularea circulației sângelui la nivelul rădăcinii lui.

Masca asigură regenerarea

   Hidratarea cu balsamul potrivit tipului tău de păr completează ritualul spălatului pe cap. De exemplu, pentru părul uscat și casant, vei alege un balsam leave in sau o mască puternic hidratantă. Indiferent de situație, balsamul se aplică în cantitate mică, pe toată lungimea părului, nu însă și la rădăcină. Masca asigură o regenerare a fibrelor cheratinice în profunzime. Suprafața părului rămâne netedă, strălucitoare și ușor de pieptănat. Masca se aplică o dată pe săptămnă, nu mai des.

(Visited 37 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107