Abţinerea de la consumul de dulciuri poate provoca apariţia supraponderalităţii

ciocolataAbţinerea de la consumul de ciocolată contribuie şi mai mult la creşterea poftei de acest desert, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici publicat în revista Appetite, preluat de thisislondon.co.uk.

Abţinerea de la consumul de dulciuri poate provoca apariţia supraponderalităţii, potrivit studiului realizat de cercetătorii de la Universitatea din Hertfordshire.

Psihologii au descoperit că persoanele care încearcă să nu se mai gândească la ciocolată consumă o cantitate de două ori mai mare din acest desert faţă de persoanele care au o abordare mai liberală faţă de pofta lor de dulciuri.

Cercetătorii spun că acest lucru ar putea explica de ce unele femei sunt predispuse la efectul „yo-yo”, un du-te-vino al greutăţii corporale provocat de excesul de cure de slăbire, sau la dezvoltarea unor tulburări de alimentaţie.

ciocolata

ciocolata

Ab?inerea de la consumul de ciocolat? contribuie ?i mai mult la cre?terea poftei de acest desert, potrivit unui studiu realizat de cercet?torii britanici publicat în revista Appetite, preluat de thisislondon.co.uk.

Ab?inerea de la consumul de dulciuri poate provoca apari?ia supraponderalit??ii, potrivit studiului realizat de cercet?torii de la Universitatea din Hertfordshire.

Psihologii au descoperit c? persoanele care încearc? s? nu se mai gândeasc? la ciocolat? consum? o cantitate de dou? ori mai mare din acest desert fa?? de persoanele care au o abordare mai liberal? fa?? de pofta lor de dulciuri.

Cercet?torii spun c? acest lucru ar putea explica de ce unele femei sunt predispuse la efectul „yo-yo”, un du-te-vino al greut??ii corporale provocat de excesul de cure de sl?bire, sau la dezvoltarea unor tulbur?ri de alimenta?ie.

 

Psihologul James Erskine, coordonatorul acestui studiu independent, a declarat: „Am descoperit c? nu este un lucru periculos s? te gânde?ti la ciocolat?. Este periculos, îns?, s? încerci s? nu te mai gânde?ti la ea”.

Erskine, care a numit acest fenomen „recul comportamental”, spune c? aceast? descoperire i-ar putea ajuta ?i pe cei care se lupt? s? renun?e la alimente nes?n?toase sau chiar la fumat.

La studiu au participat 134 de persoane, care au fost rugate fie s? încerce s? nu se mai gândeasc? la ciocolat?, fie s? se gândeasc? la acest desert, timp de cinci minute. Participan?ii au fost apoi servi?i cu dou? tipuri de ciocolat?, iar cercet?torii au monitorizat cantit??ile de desert consumate. Femeile care au încercat s?-?i suprime pofta de ciocolat? au consumat, în medie, opt batoane, în timp ce celelalte femei au consumat, în medie, cinci batoane.

De asemenea, b?rba?ii sunt mai pu?in afecta?i de efectul de „recul comportamental”, ace?tia consumând mai mult? ciocolat? doar când li s-a spus s?-?i exprime pofta fa?? de dulce.

„Trebuie s? g?sim ni?te modalit??i pentru a le ajuta pe femei s?-?i modifice comportamentul mai degrab? decât s? le spunem s? nu consume anumite alimente”, a spus Erskine.

Dieteticienii sunt de p?rere c? oamenii ar trebui s? încerce s? m?nânce cantit??i mici din toate alimentele pe care le poftesc, în loc s? se ab?in?.

(Visited 38 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.