Retete-culinare Archive

Prăjitură cu nuci, ca la bunica

Făina, untul, zahărul, un ou și drojdia înmuiată în lapte se amestecă bine, se mai adaugă lapte călduț până se obține consistența dorită.

Prajitura cu branza si smantana

Mod de preparare; Drojdia se pune in lapte caldut, se amesteca cu faina, galbenusul, margarina, putina sare, si se framanta, pana cand se va putea intinde bine.

Ciorbă falsă de burtă

Zarzavaturile se curăță, se spală, se pun pe un șervet pentru a se zvânta, după care se dau pe răzătoare.

Biluţe cu migdale

Bilute cu cocos

Ingrediente:

- 500 g de biscuiţi alimentari
- 250 g de zahăr
- 1-2 pliculeţe de zahăr vanilat
- 200 g de unt (cu grăsime redusă)
- 250 ml de lapte
-

Ciorbă ţărănească cu carne de porc

   Ingrediente:

  Aveţi nevoie de:

  • 600 grame carne de porc (fleică şi costiţă)
  • 3 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  •  1/2 ţelină mică
  • 1/2 varză dulce mică

Pate de peşte cu ceapă verde

   Ingrediente:

  Doua conserve de peşte (sardinele sau ton) în ulei (300 g) sau 300 g peşte fără os (file pangasius sau macro) călit în ulei

Supă de ciuperci cu mărar proaspăt

  Ingrediente:

  • 500- 600 g de ciuperci curăţate şi tăiate
  • o ceapă mărunţită
  •  4-5 linguri de ulei

Miel/porc umplut

   Ingrediente necesare:

  • un jumătate de miel
  • o costiţă de 2-25 kilograme

Supă limpede de fazan cu tăiţei

   Ingrediente:

  • Un fazan curăţat, de circa 700 g, iar dacă greutatea diferă restul ingredientelor se calculează în funcţie de acesta
  • o ceapă
  • 3-4 morcovi
  • 2 pătrunjei
  •  ţelină

Tort cu ciocolată

  Ingrediente:

  Pentru blat:

  • 7- 8 ouă,
  • 120 g de zahăr,
  • 140 g de făină,
  • 40 g de cacao,
  •  unpraf de copt,
  •  un zahar vanilat.

Pui umplut

  Ingrediente:

  • Un pui dezosat, sau pielea unei găini mici
  • 14 ouă
  • 500 g carne tocată de pasăre
  • 7-8 linguri de pesmetalb fin, sare, piper alb măcinat, bază pentru mâncăruri, câteva frunze de

Ruladă de piept de curcan cu castane

  Ingrediente:

  • 800 g piept de curcan
  • 100 g piure de castane natur
  • un ou, o chiflă, sare, piper măcinat
  • 2-3 linguri de ulei

Bezele

  Ingrediente:
  Acesta este un desert la care cantitatea de materie primă nu contează, doar proporţia în care se foloseşte. Componentele de bază sunt albuşul de ou

Caju-Fructul care alunga migrenele